szerző:
MTI

Az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetemről közölt ismertetőt a Neue Zürcher Zeitung című svájci lap csütörtökön.

Az Andrássy Egyetem alapító gondolata ez volt: visszahozni egy darabot az elveszett közép-európai világból, amelyben egykor a német volt az a közös nyelv, amelyen Magyarország "integrációjának" útját egyengették - írta cikkében Veronika Szalay. A német, osztrák, svájci és magyar együttműködéssel létrejött magánegyetem egyedülálló a német nyelvterületen kívül - áll a cikkben. 

Az intézmény a kezdeti nehézségeken túljutva ma a magyar felsőoktatási kínálat érdekes színfoltja az egyetem. Mottója - Fit für Europe (Felkészítjük Európára) - elsősorban kelet-közép-európai országokból vonzott hallgatókat, de a térség iránt érdeklődő fiatal nyugat-európaiak is látogatják. Az európai gondolat melletti elkötelezettségével különösen kelet-közép-európai fiatalok számára akar olyan szellemi alapállást közvetíteni, amely a gyakorlatban a munkahelyhez jutást is megkönnyíti.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!