szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megöltek egy egyiptomi rendőrt, társát pedig megsebesítették fegyveres támadók pénteken a Sínai-félszigeten, az izraeli határ közelében – közölték kairói biztonsági források.

Két napon belül ez volt a harmadik hasonló támadás a térségben.

Az al-Mahagír település térségében elkövetett merénylet után a súlyosan sebesült rendőrtisztet kórházba szállították, ahol mindkét lábát amputálták, de a műtét ellenére meghalt. A másik rendőr a fején sebesült meg.

Fegyveresek előzőleg pénteken az Észak-Sínai kormányzóság székhelyén, el-Arísban egy rendőrőrsre és két katonai ellenőrző pontra is rálőttek rakétagránáttal, biztonsági illetékesek szerint azonban ezekben a támadásokban nem sebesült meg senki.

Két nappal korábban egy magas rangú katonai vezető gépkocsijára lőttek rá fegyveresek. A tiszt sértetlenül úszta meg a támadást, de a biztonsági őrök és a terroristák között kitört lövöldözésben egy lány meghalt.

A Sínai-félszigeten "törvényen kívüli állapot" uralkodik a Hoszni Mubarak elnök bukásához vezető, 2011 eleji egyiptomi tüntetések óta. A térség, ahol a központi hatalommal régóta konfliktusban álló beduinok élnek többségben, radikális iszlamisták búvóhelye is, akik ottani támaszpontjaikról korábban Izrael ellen is támadásokat intéztek.

Mióta múlt héten Egyiptomban megbuktatták az iszlamisták által támogatott Mohamed Murszi államfőt, a Sínai-félszigeten mindennapossá váltak a támadások a rendőrök és katonák ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Johnson & Johnson elhalasztja vakcinája európai szállításait

A Johnson & Johnson elhalasztja vakcinája európai szállításait

Vergődő sasokat mentett ki a Dunából két magyar kajakos – videó

Vergődő sasokat mentett ki a Dunából két magyar kajakos – videó

Szlovákiában és Csehországban terjeszkedik a Netrisk

Szlovákiában és Csehországban terjeszkedik a Netrisk