szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy dokumentumfilben elárulta: anyja gyermekkorában titokban megkeresztelte kommunista apja tudta nélkül – írja a The Moscow Times.

"Az anyám titokban keresztelt meg, apám tudta nélkül, aki akkoriban tagja volt a Kommunista Pártnak a gyárban, ahol dolgozott" – mondta az orosz elnök, Vlagyimir Putyin egy dokumentumfilmben.

A The Moscow Times cikke szerint az apának gondjai származtak volna a hatóságokkal abból, ha tudott volna fia keresztelőjéről.

A Rossia-1 orosz tévéadón sugárzott dokumentumfilm-sorozat az egyház újraéledéséről szól, és áttekinti az elmúlt 25 évet Oroszországban, Ukrajnában, Fehéroroszországban, Moldovában és Kazahsztánban. A sorozatban arról is szó van, hogy Putyin szerint milyen befolyással van az egyház az oroszországi modern életre.

A lap megemlíti, hogy Putyin elnökké választása előtt, 2012 januárjában meglátogatott egy kolostort, és fejet hajtott a világhíres Szűz Mária-ikon előtt. Ezt a gesztust Rettegett Iván óta mindegyik orosz cár megtette, kivéve II. Miklóst.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dézsi Csaba András: Nem a falnak nekimenő ember vagyok

Dézsi Csaba András: Nem a falnak nekimenő ember vagyok

Óránként többször felébresztik Epstein volt barátnőjét a börtönben

Óránként többször felébresztik Epstein volt barátnőjét a börtönben

Bürokratikus akadálypálya vár a táppénzt igénylőkre, épp ideje, hogy ez változzon

Bürokratikus akadálypálya vár a táppénzt igénylőkre, épp ideje, hogy ez változzon