szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Igazi krokodilt kapott ajándékba György herceg, Vilmos brit herceg és Katalin hercegnő elsőszülött fia.

Az ausztrál Északi terület (Northern Territory) nem küldi a krokodilt Londonba, hanem a darwini Crocosaurus Cove Hüllőparkban őrzi meg a hercegnek – közölte csütörtökön Adam Giles, a tartomány kormányzója.

A mini krokodilt természetesen szintén Györgynek hívják. Azon a napon bújt ki a tojásból, amelyen Vilmos herceg és Katalin hercegnő bejelentették, hogy gyermekük lesz. György krokodil azóta harminc centiméteresre nőtt, és már saját Facebook-oldala is van. 

Az akváriumban élnek azok a krokodilok is, amelyek a Vilmos herceg, illetve Katalin hercegnő nevet viselik. Ők a pár eljegyzésekor kapták nevüket. "Vilmos herceg első külföldi útján, 1983-ban még babaként látogatott el szüleivel Alice Springsbe. Reméljük, követi szülei példáját, és ő is elhozza ide fiát" – mondta Giles.

Egy svájci vállalkozó már a georgelouisalexander.com domainnevet is lefoglalta – a herceg teljes neve ugyanis György Sándor Lajos (George Alexander Louis). Luc Andre Biggs néhány órával azelőtt jegyeztette be a nevet, hogy a palota közölte volna, milyen névre keresztelik a királyi család legfiatalabb tagját. 

Biggs, aki Portugáliából kereskedik domainnevekkel, nagyon jól számított. A György volt a legkedveltebb a fogadóirodáknál, de a Sándorra és a Lajosra is sokan tippeltek. Néhány pillanattal a hercegi név bejelentése után a többi névvariációt is bejegyeztették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!