szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy munkagép egy autópálya-építés során megrongált egy vezetéket, amely ammóniát szállított. Az ammónia belélegzésétől több munkás meghalt, 15 embert pedig kórházba kellett szállítani.

Ammóniamérgezésben halt meg legalább három építőmunkás kedden egy mexikói építkezésen, 1200-1500 embert pedig ki kellett lakoltatni a közeli házakból - közölték a hatóságok.

Autópálya-építés során egy munkagép megrongált egy vezetéket, amely ammóniát szállított a Pemex cég közeli petrolkémiai üzemébe az ország déli részén található Oaxaca szövetségi államban.

A vezetékből kiáramló ammónia belélegzésétől több munkás meghalt. További 40 túlélte azt, de közülük 15-öt kórházba kellett szállítani. Egy jelentés szerint a szivárgás hatására robbanás is történt a vezetéken.

Noha a mostani balesetet egy kis építőipari cég munkagépe okozta, a Pemex létesítményeinél több baleset is történt az utóbbi időben. Januárban hatalmas robbanás volt a cég mexikóvárosi székházában. Az épület alagsorában a szellőztetés hiánya miatt évek alatt nagy mennyiségű metán és más gáz halmozódott fel, és az robbant be. A detonációnak csaknem negyven halálos áldozata volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak

Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak

Montenegró és Szerbia kölcsönösen kiutasította egymás nagykövetét

Montenegró és Szerbia kölcsönösen kiutasította egymás nagykövetét

Koronavírus: 151 halott, 5595 új fertőzött

Koronavírus: 151 halott, 5595 új fertőzött