szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

XVI. Benedek február 11-én meglepetésszerűen jelentette be lemondási szándékát, és távozására még a hónap végén sor került. Az ok: misztikus élményben volt része.

XVI. Benedek volt katolikus egyházfő bevallása szerint isten sugallta lemondását, és utódjának, Ferenc pápának a karizmája minden nap megerősíti ebben a meggyőződésében – írta a Zenit katolikus honlap egy névtelen forrásra hivatkozva.

Nem jelenés vagy hasonló történt, de „misztikus élményben” volt része – mondta az egykori pápa vendégének, akit a vatikáni Mater Ecclesiae kolostorban lévő rezidenciáján fogadott. XVI. Benedek úgy véli, Istentől ered az az „abszolút vágya”, hogy a világtól távol, magányában imádkozva találkozhasson vele. A volt pápa azt mondta vendégének: „misztikus élménye” a lemondását követő hónapokban is folytatódott, mintegy megerősítve őt abban, hogy döntése egyben „Isten akarata” is volt.

XVI. Benedek február 11-én meglepetésszerűen jelentette be lemondási szándékát, és távozására még a hónap végén sor került.   

Joseph Ratzinger a világtól visszavonulva él, általában csak közeli barátait és rokonait fogadja. Egyes értesülések szerint gyakori vendégei közé tartozik a tőle mindössze pár száz méterre lakó Ferenc pápa is, aki - saját szavaival élve - „nagypapaként” tekint rá, és a nehéz helyzetekben hozzá fordul tanácsért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tüntetéseket szerveznek szerdára Navalnij támogatói

Tüntetéseket szerveznek szerdára Navalnij támogatói

2700 dollárt fizettek ki egy iPhone-ért, amelyen elcsúszott a logó

2700 dollárt fizettek ki egy iPhone-ért, amelyen elcsúszott a logó

Ingyen és automatikusan megkaphatjuk az új jogosítványunkat a lejárt helyett

Ingyen és automatikusan megkaphatjuk az új jogosítványunkat a lejárt helyett