szerző:
MTI-OS
Tetszett a cikk?

A külügyminiszter szerint több jel mutat arra, hogy ezt a gyalázatos tettet az Aszad-rezsimhez köthető elemek követték el. Az elkövetőknek vállalniuk kell embertelen cselekedetükért a következményeket – írta Martonyi János.

Magyarország a leghatározottabban elítéli az augusztus 21-i, csaknem másfél ezer halálos áldozatot követelő szíriai vegyifegyver-támadást. A polgári lakosság ellen is irányuló bűntett minden erkölcsi szabályt és nemzetközi normát sárba tiport. Különösen megrázó, hogy az áldozatok közül minden harmadik gyermek volt – írta hétfő este közleményben Martonyi János külügyminiszter.

Az eddig nyilvánosságra került információk alapján egyre több jel mutat arra, hogy ezt a gyalázatos tettet az Aszad-rezsimhez köthető elemek követték el. A vegyi fegyverek használatát a nemzetközi közösség nem nézheti tétlenül, az elkövetőknek vállalniuk kell embertelen cselekedetükért a következményeket – állt a közleményben.

A magyar kormány továbbra is kiemelt figyelemmel kíséri a válságot, különös tekintettel a keresztény közösségek helyzetére; a további lépésekről pedig folyamatosan konzultál európai és atlanti szövetségeseivel – zárta közleményét a magyar külügyminiszter.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!