szerző:
MTI

Az ENSZ menekültügyi főbiztosa, António Guterres kedden reggel Genfben jelentette be, hogy már több mint kétmillióan menekültek el a közel-keleti országból a polgárháború két és fél évvel ezelőtti kitörése óta.

A jelentésből kitűnt, hogy napi átlagban mintegy 5 ezren  menekültek el, sokan közülük egy szál ruhában, minden  vagyonukat, ingóságaikat is hátrahagyva.

Szíria az évszázad hatalmas tragédiájává vált, olyan szégyenletes humanitárius katasztrófává, ami példátlan szenvedéssel jár együtt - fogalmazott António Guterres.

A jelentésből kitűnt, hogy csaknem 1,8 millióan az elmúlt egy évben hagyták el Szíriát.

A több mint kétmillió menekült mintegy 97 százaléka a Szíriával szomszédos országokban keresett biztonságot és humanitárius segélyt. 

Az ENSZ menekültügyi főbiztosa hangsúlyozta, hogy mielőbb szükség van a menekülteket befogadó országok nemzetközi támogatásának fokozására.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!