szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A legnagyobb szíriai ellenzéki szövetség, a Szíriai Nemzeti Tanács (SZNT) felszólította az Egyesült Államokat és szövetségeseit, hogy egy katonai csapással gyöngítsék meg a szíriai kormányt.

Szádik al-Muszli, az SZNT képviselője a Deutschlandfunk német közszolgálati rádiónak kedden nyilatkozva kijelentette: a beavatkozást előzetesen egyeztetni kell a szíriai belső ellenzékkel. "Minden más megoldás helytelen és kontraproduktív lenne" - hangsúlyozta.

Az ellenzéki képviselőnek nincs kétsége afelől, hogy a vegyifegyver-támadást - mérges gáz bevetését - Bassár el-Aszad szíriai elnök hajtotta végre, mert az ellenzék nem rendelkezik ilyen anyaggal, és a szükséges logisztikának is híján van. 

Al-Muszli szerint helyes, hogy a Nyugat megvárja az ENSZ-ellenőrök vizsgálatának eredményeit, de egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy az idő sürget. "Minden egyes nap 80-100 emberéletbe kerül nekünk" - figyelmeztetett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!