szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vilmos Sándor holland király és Beatrix holland anyakirálynő is ott lesz Jaime hercegnek és Cservenyák Viktória magyar ügyvédnőnek – az olimpiai bajnok vízilabdázó Cservenyák Tibor lányának – az esküvőjén az apeldoorni katolikus templomban – írta a Blikk.

"Háromszáz vendéget várnak a templomi esküvőre, ahol a férfiaknak zsakettben vagy frakkban kötelező megjelenni. Az esti vacsorán körülbelül 150-160 meghívott vendég vesz részt a Het Loo-palotában, oda már szmokingban kell érkeznem" – mesélte a Blikk szerint a Zürichben élő Cservenyák Tibor, a Hír Tv Sportré című műsorában.

A visszavonulása után vegyészmérnökként elhelyezkedő örömapa eddig még soha nem találkozott nászasszonyával, mi több, hercegi vejével is csupán négy órát töltött még együtt. "Túl sokat éppen ezért nem tudok róla mondani. Az biztos, hogy remekül tud viselkedni, hiszen diplomata fiú" – mesélte Cservenyák Tibor, akinek lánya az esküvő előtt egyetlen lapnak sem adott még interjút.

"A lánykérés mindenesetre nagyon szép volt, eljöttek hozzám Zürichbe, betértünk egy étterembe, ahol Jaime megkérte a lányom kezét. Nagyon szépen megadta a módját, noha a lányom koránál fogva szavazati jogom már nincsen" – jegyezte meg könnyedén az örömapa.

Cservenyák Viktória csak az esküvő előtt két nappal, október 3-án mutatja be édesapját egy bemutatkozó partin leendő anyósának, egyben Beatrix anyakirálynő húgának, Irén hercegnőnek. Jaime herceg édesapja, Károly Hugó pármai herceg három évvel ezelőtt elhunyt.

A budapesti születésű Cservenyák Viktória fiatalon került Hollandiába, miután édesanyja hozzáment egy holland férfihoz, és Apeldoornba költöztek – tette hozzá a beszámoló.

A lány fiatalon teniszkarriert fontolgatott, majd modellkedett, mellette jogot és közgazdaságtant tanult. Jaime, az egyetlen nőtlen holland herceg év elején kezdett gyakrabban megjelenni a nyilvánosság előtt Viktóriával, teniszmeccsre mentek, majd a norvég koronaherceg szülinapi buliján is együtt mulatoztak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Duma Aktuál: Biden telefonja már pittyeg, mielőtt Trump megtámadná Iránt

Duma Aktuál: Biden telefonja már pittyeg, mielőtt Trump megtámadná Iránt

134 millió állami pénzre pályázhatnak a hajléktalanellátó intézmények

134 millió állami pénzre pályázhatnak a hajléktalanellátó intézmények

A Richter 263 millió dollárt fizetett a Janssen fogamzásgátló tapaszáért

A Richter 263 millió dollárt fizetett a Janssen fogamzásgátló tapaszáért