szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Három ember meghalt és ezreket kellett kitelepíteni az egyesült államokbeli Colorado államban, ahol egy hete óta szakad az eső és árvíz van. Barack Obama amerikai elnök a vészhelyzetre való tekintettel rendeletet írt alá, amely lehetővé teszi a szövetségi támogatások beindítását.

A térségben csütörtökön súlyosbodott a helyzet, amikor Boulder városra és környékére több mint 70 éve nem látott mennyiségű eső hullott. A települést egy folyó szeli ketté, ami a hatalmas vízmennyiség miatt megáradt. Csütörtökön késő este a helyi hatóságok felkértek 4000 embert, hogy magasabban fekvő városrészekben keressenek menedéket.  

Az áradások miatt a Sziklás-hegységben található államban egyes települések teljesen elszigetelődtek a külvilágtól, ezekben nincs áram, elnémultak a telefonok.

A hatóságok pénteki beszámolói szerint 17 ember hollétéről nincsenek pontos információk.

©

Az Egyesült Államok hegyekkel leginkább taglalt régiójában nem számítanak ritkaságnak a heves nyári záporok, a hosszan elhúzódó eső azonban nem jellemző az év ezen időszakában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elmagyarázta az útépítő, miért van rendben a Facebookon terjedő kép a furcsa aszfaltozással

Elmagyarázta az útépítő, miért van rendben a Facebookon terjedő kép a furcsa aszfaltozással

Önnél van a lottószelvény? - Nyerőszámok

Önnél van a lottószelvény? - Nyerőszámok

A járvány alatt sem állt le Európa meghódításával Kína

A járvány alatt sem állt le Európa meghódításával Kína