szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Emberi maradványokra bukkantak a Costa Concordia roncsainál az olasz partok közelében.

Emberi maradványokat talált az olasz partoknál tavaly elsüllyedt Costa Concordia közelében a még két eltűntként számon tartott személy után kutató csapat – közölte a BBC. A beszámoló szerint DNS-vizsgálattal ellenőrzik majd, hogy a két eltűnt maradványairól lehet-e szó.

Az olasz haditengerészet, a tűzoltóság és a rendőrség kedden kezdte el ismét keresni a két eltűntet, azt követően, hogy sikerült egyenesbe állítani a Costa Concordiát. A kutatás a víz alatt levő szinteken kezdődött el, ahol a kabinok sorakoznak. A hajótestnek ez a része a balesetben összeroncsolódott, és húsz hónapig a tengerben feküdt. 

A hatóságok kedden azt közölték, a keresést két hétig folytatják, és ha addig sem járnak eredménnyel, feladják a további erőfeszítéseket. A búvárok azt mondták, nem kizárt ugyanis, hogy a holttesteket az ár már kisodorta a hajóból.

A Costa Concordián utasként és a személyzet tagjaként utazó 4229 személyből 32-en veszítették életüket. A halottak közül Maria Grazia Trecarichi szicíliai utas és az indiai Russel Rebello pincér holttestét nem sikerült még felszínre hozni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!