szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Műszaki hiba miatt Izlandon megszakítani kényszerült útját egy Varsóba tartó Dreamliner.

Kénytelen volt Izlandon megszakítani útját vasárnap egy Torontóból Varsóba tartó Boeing 787 Dreamliner típusú repülőgép, miután meghibásodott az egyik antennája. 

A lengyel LOT légitársaság repülőjének az a jeladója romlott el, amelynek segítségével a gépet a légtérben egyértelműen azonosítani tudják. A társaság egy szóvivőjének közlése szerint a gép azért volt kénytelen leszállni Keflavík repülőterén, mert a norvég hatóságok nem adtak számára átrepülési engedélyt. 

A LOT két repülőt küldött Izlandra az utasok mielőbbi hazajuttatására. A műszaki szakemberek is azonnal a szigetországba utaztak, hogy megjavítsák a meghibásodott alkatrészt – tette hozzá a szóvivő.  

A 2011-ben forgalomba állított Dreamliner a repülőgépipar egyik nagy reménységének számított, mert könnyebb, és jóval kevesebbet fogyaszt elődeinél. Üzembe helyezése óta azonban több ízben adódtak műszaki problémák. Ez év elején például a típus csaknem négy hónapig nem repülhetett, mert az akkumulátorok túlmelegedése két gépen elektromos tüzet okozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!