szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Száztizenöt ember halt meg vasárnap Indiában egy hindu templom előtt kitört tömegpánikban - közölte egy rendőrparancsnok miután befejezték a kutatást az áldozatok után.

Dilip Arja szerint a halottak többsége nő és gyerek. Az eddigi híradásokban ennél hattal kevesebb áldozat szerepelt. A körzet Ratangárh nevű templomának közelében mintegy 500 ezren gyűltek össze a többnapos hindu ünnep, a durgá puja utolsó napjának megünneplésére.

A szerencsétlenség a templomhoz vezető, hét méter széles hídon következett be, ahol több mint 25 ezren torlódtak fel. Az ünnepre érkezők között ugyanis elterjedt a rémhír, hogy a Szindh folyón átívelő híd rövidesen összedől. A megriadt tömegben összepréselődő zarándokok közül sokan megfulladtak, mások a folyóba esve vízbe fulladtak.

India több tartományában a napokban tartják Durga istennő ünnepét, a kilencnapos durgá puját, amelynek során a hívek a jónak a gonosz felett aratott győzelmét ünneplik. Vasárnap érkezett utolsó napjához az évente megrendezett fesztivál, amelyen általában óriási tömegek vesznek részt.

A sűrűn lakott Indiában egyre gyakrabban történnek hasonló tragédiák fesztiválok és zarándoklatok alkalmával. Februárban legkevesebb 36 ember vesztette életét Allahábádban a legnagyobb hindu zarándoklat, a maha kumbh mela idején. 2008 januárjában több mint kétszázhúszan haltak meg a Csamunda nevű hindu templom előtt, Jodhpur városában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kellene még némi segítség az öt unokát nevelő nagyszülőknek

Kellene még némi segítség az öt unokát nevelő nagyszülőknek

Szükségállapotot vezettek be Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt

Szükségállapotot vezettek be Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt

Meghosszabbították az őszi szünetet a Színművészetin

Meghosszabbították az őszi szünetet a Színművészetin