szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A 125 éves lap ezentúl International New York Times néven jelenik meg, jelezve, hogy nyomtatott és internetes változata is a New York-i lap kibővített változata.

Több mint 125 évvel az alapítása után az International Herald Tribune (IHT) kedden nevet váltott: a Párizsban szerkesztett, angol nyelvű világlap ezentúl International New York Times néven jelenik meg, jelezve, hogy nyomtatott és internetes változata is a New York-i lap kibővített változata.

"A cím változik, a lényeg megmarad. Amit eddig szerettek az International Herald Tribune-ben, az meglesz az International New York Timesban is" – jelentette be Richard Stevenson, az International New York Times főszerkesztője. 

©

"A New York Times számára fontos, hogy egy olyan világmárka legyen, amely valamennyi olvasónknak jelzi a világban, hogy olyan hírforrás vagyunk, amely képes a világ híreiről tájékoztatni bármilyen felületen, papíron és digitális változatban, bármilyen időzónában, és hogy mindezt el tudjuk juttatni az emberekhez oda, ahova akarják, akkor, amikor akarják, a New York Times minőségi normái szerint" – tette hozzá a főszerkesztő. 

A New York Times szeptemberben jelentette be, hogy át kívánja nevezni a Heraldot, abban a reményben, hogy ezzel szélesítheti olvasótáborát és új hirdetőket is találhat. 

Az IHT utolsó, hétfőn megjelent számában külön mellékletet közölt az elmúlt 125 év legjelentősebb cikkeinek válogatásával. Keddtől kezdve az International New York Times a New York-i lap internetes oldalába és mobiltelefonos applikációiba illeszkedik, amelyekhez az IHT eddigi előfizetői automatikusan hozzáférnek.

Az 1887-ben Paris Herald néven Párizsban alapított angol nyelvű lap International Herald Tribune néven 226 ezer példányban jelent meg, és több mint 160 országban volt megvásárolható az újságárusoknál. Sokáig a New York Times és a Washington Post közös tulajdona volt, önálló párizsi szerkesztősséggel, mielőtt 2003-ban a New York Times lett a 100 százalékos tulajdonosa.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!