szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kegyetlen életkörülmények között tartott cibetmacskák ürülékéből nyert méregdrága kávé elleni bojkottra szólított fel a PETA nemzetközi állatvédő szervezet.

A PETA ázsiai szakértői megállapították, hogy az Indonéziában és a Fülöp-szigeteken is haszonállatként kezelt cibetmacskák szörnyű körülmények között élnek. A  kávécserje magvait megemésztő, és a kemény kávébabokat kiürítő állatokat gazdáik szűk, ürülékkel teli ketrecekben tartják, ami az állatvédők szerint depressziót idéz elő az Ázsiában őshonos macskáknál.

A PETA három hónapon keresztül összesen nyolc indonéz és Fülöp-szigeteki faluban végzett vizsgálatokat, amelyek szerint az állatokat hároméves korukig tartják a ketrecekben. Sanyarú sorsukat tetézi állandó túltápláltságuk, mert folyton etetik őket, hogy minél több kávébabot "termeljenek".

Jason Baker, a PETA bojkottra szólító alelnöke szerint ennek csak azzal lehet véget vetni, ha a luxusfogyasztók a jövőben nem vesznek a csészénként 17 ezer forintba kerülő kávéból, amelynek zamata a cibetmacskák bélrendszerében található különleges enzimek miatt egyedülálló.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy gyomrost ad a környezetnek az ételrendelések csomagolása

Nagy gyomrost ad a környezetnek az ételrendelések csomagolása

Rejtett üzenetet tetetett a Fehér Ház weboldalára Joe Biden, több új funkció is érkezett

Rejtett üzenetet tetetett a Fehér Ház weboldalára Joe Biden, több új funkció is érkezett

Híres magyar festők képeit árverezi el a NAV

Híres magyar festők képeit árverezi el a NAV