szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gondatlanságból okozott testi sértésért öt hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte egy svájci bíróság Alain-Fabien Delont, Alain Delon francia filmsztár 19 éves fiát egy bő két évvel ezelőtt eldördült lövés kapcsán - közölték honlapjukon szerdán svájci lapok.

A tudósítások szerint a fiatalkorúak genfi törvényszéke elfogadta a védelemnek azt az érvelését, hogy baleset történt, és felmentette Delont a mások élete veszélyeztetésének vádpontja alól.

Alain-Fabien Delon 2011 júniusában házibulit rendezett apja genfi lakásában, annak távollétében. A partin, amelyen csak fiatalkorúak vettek részt, két fiú, köztük az akkor 17 éves Alain-Fabien és egy 14 éves kamasz összeveszett egy lőfegyveren, amely a vita közben elsült, és súlyosan megsebesített egy 16 éves lányt a hasán. 

Röviddel az eset után maga Alain Delon is elismerte egy interjúban, hogy valaki lövést adott le a lakásában, de azt mondta, hogy nem a fia volt. A Delon-család ügyvédje szerint "kiegyensúlyozott" ítélet született.

Alain-Fabien Delon édesanyja, Rosalie van Breemen társaságában érkezett a szerdai bírósági tárgyalásra. A másfél évtizede svájci állampolgárnak számító, Genf kantonban élő Alain Delonnak két gyermeke született Rosalie van Breementől, Alain-Fabienen kívül van egy 22 éves lánya, Anouschka.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Index új vezetője szerint csak a vezérigazgatói poszton akartak változást

Az Index új vezetője szerint csak a vezérigazgatói poszton akartak változást

Jobban van Böjte Csaba

Jobban van Böjte Csaba

Népszava: Egy iskolát már be kellett zárni a tanárok tesztelése nyomán

Népszava: Egy iskolát már be kellett zárni a tanárok tesztelése nyomán