szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Immár Pakisztánnak is vannak saját gyártmányú drónjai - közölte nyilatkozatban hétfőn az ázsiai ország hadserege.

A robotrepülőket Pakisztán maga fejlesztette ki. Arra nem tért ki a közlemény, hogy az első, hadrendbe állított drónok fegyvertelenek-e, vagy fegyverekkel is felszerelték őket, arra viszont igen, hogy a Burraq és Sahpar nevű drónokat a pakisztáni szárazföldi és légi erő fogja alkalmazni. 

Pakisztán nem egyszer tiltakozott Washingtonnál amiatt, hogy az Egyesült Államok drónokkal támadásokat hajt végre Pakisztánban - megsértve ezzel az ország területi szuverenitását -, és azt követelte, támadások helyett inkább fegyveres drónokat kapjon Amerikától, hogy saját maga mérhessen csapást terrorista célpontokra repülő robotokkal.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 117 halott, 3929 új fertőzött

Koronavírus: 117 halott, 3929 új fertőzött

Hajszálra volt a bravúrtól a Fradi a Juventus ellen

Hajszálra volt a bravúrtól a Fradi a Juventus ellen

A járvány sem vetett véget az egyik legkedvesebb hálaadási történetnek

A járvány sem vetett véget az egyik legkedvesebb hálaadási történetnek