szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hivatalból rendelte el a vajdasági Ada polgármestere a tervezett Trianon-emlékmű felállításának vizsgálatát, az építési felügyelő pedig megállapította, hogy engedély nélkül tették le a talapzatot, így hivatalból elrendelte annak elbontását.

Bilicki Zoltán, Ada polgármestere hétfőn közleményben tudatta, hogy a múlt héten ismeretlen személytől érkezett hozzá feljelentés egy engedély nélküli emlékmű építéséről. A polgármester értesítette az illetékes építési felügyelőt, aki elrendelte a helyi római katolikus temetőben felállított objektum eltávolítását. Mivel a telek tulajdonosa ezt nem tette meg 24 órán belül, a talapzatot az illetékes szervek távolították el vasárnap. Ez lett volna a Délvidék első Trianon-emlékműve, az ünnepélyes leleplezés azonban a bontás miatt elmaradt. 

A szobor felállítását a Magyar Remény Mozgalom (MRM) kezdeményezte, az átadó ünnepségen pedig Szávay István magyar országgyűlési képviselő, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének elnöke is részt vett. Közölte, hogy a Jobbik magára vállalja az emlékmű újraállításának költségeit. 

László Bálint, az MRM elnöke vasárnap közölte, hogy mivel a magántulajdonból, illetve adományokból emelt emlékmű magánterületről tűnt el, a párt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz. Az építésügyi hatóság határozata szerint 15 napon belül lehetőség van fellebbezésre, a végrehajtásra azonban ez nincs halasztó hatállyal - jelezte vasárnap az adai plébános.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb ingyenes online ármeghatározó segít megbecsülni a lakás értékét

Újabb ingyenes online ármeghatározó segít megbecsülni a lakás értékét

Demeter Szilárd szintet lépett: a Führerhez hasonlítja Soros Györgyöt

Demeter Szilárd szintet lépett: a Führerhez hasonlítja Soros Györgyöt

Új otthona felé tart „a világ legmagányosabb elefántja”

Új otthona felé tart „a világ legmagányosabb elefántja”