szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A komoly pénzügyi-gazdasági válságba került Ukrajna kedden megkapja az Oroszország által beígért támogatás első részletét. Ezt Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter hétfőn jelentette be, hozzátéve: Oroszország 3 milliárd dollárnyi ukrán eurókötvényt vásárolt még pénteken. A 2 éves lejáratú kötvények kuponja (azaz az évenként fizetendő kamat) öt százalék.

Ukrajna december 17-én kötött pénzügyi támogatási megállapodást Oroszországgal, amelynek alapján Moszkva 15 milliárd dollár értékben vásárol ukrán kötvényeket, emellett legalább 4 milliárd dolláros éves megtakarítást eredményező engedményt ad az Ukrajnába exportált orosz földgáz árából.

Az orosz pénzügyminiszter hétfőn azt is bejelentette, hogy a következő ukrán kötvénycsomag vásárlásáról jövőre születik döntés Moszkvában.

Ukrajnának jövőre nagyjából 17 milliárd dollár külső finanszírozásra lesz szüksége, ami alig kevesebb a jegybank december eleji 18,8 milliárd dolláros arany- és devizatartalékánál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sok új fajt fedeztek fel nálunk tavaly, a gond csak az, hogy nagy részük invazív vagy kártevő

Sok új fajt fedeztek fel nálunk tavaly, a gond csak az, hogy nagy részük invazív vagy kártevő

Biden egy sor rendeletet írt alá a járvány megfékezéséért

Biden egy sor rendeletet írt alá a járvány megfékezéséért

Marabu Féknyúz: Saját lábon állni

Marabu Féknyúz: Saját lábon állni