szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jézus Krisztust a palesztinok példaképének nevezte egy Rámalláhból küldött karácsonyi üzenetében hétfőn Mahmúd Abbász palesztin elnök.

A muzulmán Abbász szerint Jézus "palesztin követ" volt. "Mindent megteszünk, hogy kövessük a példáját, amikor két évezreddel később szabadságunkat igyekszünk kivívni" - mondta.

A palesztin elnök reményét fejezte ki, hogy tartós béke lesz a Közel-Keleten. "Betlehemben megszállás alatt ünnepeljük a karácsonyt" - folytatta, és bírálta a palesztinokra rótt izraeli utazási korlátozásokat, mint a szabad vallásgyakorlás akadályát.

A keresztények "a palesztin nép szilárd részét" alkotják - állapította meg Abbász, azt remélve, hogy Ferenc pápa jövő évi szentföldi útja "jó alkalom lesz a világ keresztényeinek a közeledésre palesztin fivéreikhez és nővéreikhez". A pápának pedig arra is alkalmat teremt majd, hogy "az igazság és a béke üzenetét eljuttassa a palesztinokhoz és a világ minden népéhez" - tette hozzá.

Betlehem nagy részét fal veszi körül. Izrael palesztin öngyilkos merényletek egész sorozata után kezdte el építeni a vitatott védőrendszert Ciszjordániában.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ganxsta Zolee alkoholproblémákkal küzd, de nem akar leszokni

Ganxsta Zolee alkoholproblémákkal küzd, de nem akar leszokni

Jön az új Windows-csomag

Jön az új Windows-csomag

Meghátrált a Tempus, már nem kell a nyilatkozniuk a civileknek, hogy külföldről támogatottak-e

Meghátrált a Tempus, már nem kell a nyilatkozniuk a civileknek, hogy külföldről támogatottak-e