szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Meghalt egy NATO-katona és hat tálib fegyveres Afganisztánban szombaton, amikor utóbbiak megtámadták a NATO és az afgán hadsereg egyik közös támaszpontját.

Egy öngyilkos merénylő teherautóba rejtett pokolgépet robbantott fel a kelet-afganisztáni Nangarhar tartományban található támaszpont előtt, kioltva egy NATO-katona életét - közölték afgán katonai és rendőrségi forrásból. Az öngyilkos merénylet után öt másik fegyveres megtámadta a bázis ellen. A katonák viszonozták a tüzet és lelőtték a tálibokat.
   

A NATO megerősítette a katona haláláról szóló híradást, az áldozat állampolgárságát azonban nem közölték.

A támadás a főváros, Kabul és a pakisztáni-afganisztáni határ között történt. A térségben számos radikális iszlamista fegyveres tartózkodik. Egy tálib szóvivő megerősítette, hogy az ő fegyvereseik követték el a támadást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dollármilliárdokat fizettetne a gazdagokkal a veterán amerikai szenátor

Dollármilliárdokat fizettetne a gazdagokkal a veterán amerikai szenátor

Radar360: Komoly tüntetések Minszkben és Bejrútban

Radar360: Komoly tüntetések Minszkben és Bejrútban

Régi Ford Mustangként támad az oroszok új izom-villanyautója

Régi Ford Mustangként támad az oroszok új izom-villanyautója