szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A gyermeket Hilmend tartomány egyik rendőrőrsének felrobbantásával bízták meg, ám egy afgán katona észrevette, hogy a lányka robbantómellényt visel, és még idejében megakadályozta a merényletet. Bátyja kényszerítette a kislányt a merényletre.

Öngyilkos merényletre küldött tízéves lányt vett őrizetbe a rendőrség vasárnap Afganisztánban – adta hírül hétfőn az afgán belügyminisztérium. A BBC szerint a kislány mindössze nyolc éves lehet.

A gyermeket Hilmend tartomány egyik rendőrőrsének felrobbantásával bízták meg, ám egy afgán katona észrevette, hogy a lányka robbantómellényt visel, és még idejében megakadályozta a merényletet. A BBC jelentése nem zárja ki, hogy a robbanás azért hiúsult meg, mert a lány nem tudta kezelni a detonátort.

A gyermek sokkos, zavart állapotban volt letartóztatásakor. Kihallgatása során kiderült, hogy bátyja – egy ismert tálib harcos – kényszerítette az öngyilkos merényletre.

A tálibok már korábban is bevetettek gyerekeket öngyilkos merénylőként, ám a szóban forgó lányka eddig az egyik legfiatalabb, akit a halálba küldtek – jegyezte meg a Huffington Post amerikai hírportál brit változata.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kisebbfajta káosz volt a budapesti Belvárosban a megfordított forgalmú utcák miatt

Kisebbfajta káosz volt a budapesti Belvárosban a megfordított forgalmú utcák miatt

4,3 másodperc alatt 0-ról 200 km/h-ra: nem rakéta, hibrid autó

4,3 másodperc alatt 0-ról 200 km/h-ra: nem rakéta, hibrid autó

7 millió bejegyzést törölt a Facebook

7 millió bejegyzést törölt a Facebook