szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt szlovák miniszterelnök hétfő este Rudolf Schuster 80. születésnapját ünnepelte Kassán. A szállodája előtt járókelőktől cigit lejmolt, majd amikor rá akart gyújtani, elesett, és beverte a fejét az aszfaltba.

Fejsérülésekkel vitték be a kassai egyetemi kórházba Mikulás Dzsurinda volt szlovák miniszterelnököt kedd hajnalban. A parlamenti képviselő szemtanúk szerint ittas volt – írta az Újszó.com.

A Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió volt elnöke Rudolf Schuster volt köztársasági elnök 80. születésnapját ünnepelte hétfő este, majd a mulatság után hazatért szállodájába.

©

A kassai Fő utcán, a Hilton Szálló előtt esett el. A helyszínen tartózkodó taxisok úgy fogalmaztak: "saját szemünkkel láttuk. Tökrészeg volt, alig állt a lábán."

Dzurinda állítólag beszédbe elegyedett a járókelőkkel, cigit lejmolt tőlük. Amikor rágyújtott, egy szemetesnek akart támaszkodni, de nem sikerült: eldőlt, és beverte a fejét. Az esés után nem tudott felkelni, ezért a szálló bizontsági őrei mentőt hívtak hozzá.

Dzurindát kiengedték, és mindent nagyon sajnál

Dzurindát az orvosok még kedden délelőtt hazaengedték, s a volt miniszterelnök a kórházból való távozásakor sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt. Mint mondta, nagyon kellemetlenek számára a történtek, és sajnálja, hogy többletmunkát kellett adnia a kórház alkalmazottainak.

Hétfőn autóval érkezett Kassára, egész nap vezetett, estére pedig az ünnepségen, ahol elmondása szerint pálinkát ivott, már fáradt volt – vázolta fel a baleset előzményeit. "Nem találtam el azt a pillanatot, amikor már nem kellett volna újabb kupicával innom" – jegyezte meg a jövőre hatvanéves Mikulás Dzurinda, aki szerint a történtek is azt jelzik, hogy már nem a legfiatalabb.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!