szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ismét egyetemi tanulmányokba kezdett Vilmos herceg: kedden először utazott vonattal Londonból a Cambridge-i Egyetemre, hogy részt vegyen a külön neki összeállított, agrármenedzseri kurzuson.

A brit trónöröklési rendben második helyen álló herceget hivatalosan is üdvözölte az intézmény, majd sétát tett az egyetemen. A március végéig tartó oktatáson jövendőbeli feladataira készül fel – közölte Vilmos londoni rezidenciája, a Kensington-palota.

A herceg várhatóan naponta megteszi a vonattal 45 percig tartó utat az egyetem és londoni otthona között, ahol feleségével, Katalin hercegnővel és első gyermekükkel él.

A mezőgazdasági végzettségre Vilmosnak elsősorban a Duchy of Cornwall szakavatott irányításához lesz szüksége. A több mint 54 ezer hektáron elterülő trónörökösi birtokhálózat igen magas minőségű, szigorúan organikus eljárással készülő élelmiszeripari termékeket állít elő, amelyeket széles körben forgalmaz a brit kiskereskedelem Duchy Original márkanéven.

Várhatóan akkor veszi át a Duchy of Cornwall irányítását Vilmos, amikor édesapja - a birtokportfolió jelenlegi vezetője - trónra lép.

Vilmos hercegnek ez lesz a harmadik felsőfokú végzettsége. Első diplomáját a skóciai St. Andrews egyetemén szerezte földrajz szakon, majd a legtekintélyesebb brit tisztképző akadémia, Sandhurst növendéke volt, és később a királyi légierő kutató-mentő helikopterpilótájaként szolgált három évig. Katonai szolgálatát idén fejezte be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak egyszer kell beadni a Johnson & Johnson koronavírus-vakcináját, most 60 ezer emberrel indul a teszt

Csak egyszer kell beadni a Johnson & Johnson koronavírus-vakcináját, most 60 ezer emberrel indul a teszt

Négyszögletű forintérmét bocsát ki a jegybank

Négyszögletű forintérmét bocsát ki a jegybank

Anne Frank egykori barátnője rakta le az amszterdami holokauszt-emlékmű első kövét

Anne Frank egykori barátnője rakta le az amszterdami holokauszt-emlékmű első kövét