szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A palesztin vezetés ismét kezdeményezi, hogy tagsághoz jusson az ENSZ szerveiben, jóllehet korábban megígérte, hogy az Izrael által elengedett 104 fogolyért cserébe lemond erről a lépésről - értesült kedden az izraeli közszolgálati rádió.

A Maariv című napilap internetes oldala szerint éjjel, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) Mahmúd Abbász elnök vezetésével megtartott vezetőségi ülésén határozták el, hogy azonnal megkezdik tagfelvételi kérelmeik előkészítését az ENSZ szakosított intézményeibe.

A rádió szerint Abbász egy cselekvési terv azonnali elkészítésére utasította a PFSZ politikai osztályát ebben a kérdésben. Az ülés végén közleményt adtak ki, amely szerint a lépésre Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök példátlan telepbővítése miatt került sor.

"A jelenlegi tárgyalások közel vannak az összeomláshoz, mert visszavonták a megkezdése előtt elfogadott egyezségeket, hogy véget ér az 1967-ben kezdődött (izraeli) megszállás, feláll az önálló palesztin állam Kelet-Jeruzsálem fővárossal, amely felelős területéért, határátkelőiért, légteréért, és megoldást találnak a menekültek ügyében az arab békekezdeményezés alapján" - állt a közleményben.

Az izraeli rádió emlékeztetett rá, hogy a palesztin-izraeli tárgyalások július végi megkezdésekor a 104, még az 1993-as oslói egyezmény előtt elítélt palesztin fogoly elengedéséért cserében a Palesztin Hatóság kötelezettséget vállalt, hogy nem fordul az ENSZ-hez és a nemzetközi szervezetekhez a tárgyalások alatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely

A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely

Alig van már nyugdíjas pedagógus, aki állami iskolában tanít

Alig van már nyugdíjas pedagógus, aki állami iskolában tanít

A GVH 660 millió forintra bírságolt egészségügyi tendereket felosztó cégeket

A GVH 660 millió forintra bírságolt egészségügyi tendereket felosztó cégeket