szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az 51 éves nő egy újdelhi múzeumból hazafelé menet eltévedt és útbaigazítást kért. Nyolcan elkapták, kirabolták, megerőszakolták.

Csoportos nemi erőszak áldozata lett Újdelhi központjában egy 51 éves dán nő, aki turistaként tartózkodott az ázsiai országban - közölte szerdán az indiai rendőrség.

Az asszony egy múzeumot látogatott meg, majd szállodájába tartva eltévedt a főváros központjában. Férfiak egy csoportjától próbált eligazítást kérni a pályaudvar közelében, mire azok rátámadtak, egy félreeső helyre hurcolták, kirabolták, majd késsel fenyegetve megerőszakolták. Utána sikerült visszajutnia a szállodába, beszélt az igazgatóval, az pedig rögtön hívta a rendőrséget.

A rendőrség azt közölte, hogy nyolc férfi erőszakolta meg a nőt, de 15 embert vettek őrizetbe a bűnüggyel összefüggésben. Az eset kedd este történt, az áldozat már szerda reggel hazarepült Dániába, miután értesítette a történtekről hazája újdelhi nagykövetségét.

A bűnügy nagyjából egy évvel azután történt, hogy Indiában megerőszakoltak egy svájci nőt, aki férjével együtt kerékpártúrázott az India középső részén található Madhja Prades államban. Körülbelül két héttel ezelőtt pedig egy taxisofőr erőszakolt meg egy lengyel nőt, aki kétéves lányával a fővárosba tartott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lewis Hamilton is koronavírusos

Lewis Hamilton is koronavírusos

Már közel jár a Földhöz a Hajabusza-2 űrszonda, mikuláskor dobja le különleges csomagját

Már közel jár a Földhöz a Hajabusza-2 űrszonda, mikuláskor dobja le különleges csomagját

Jakab Péter Tiborcz Istvánról beszélt volna a parlamentben, de kikapcsolták a mikrofonját

Jakab Péter Tiborcz Istvánról beszélt volna a parlamentben, de kikapcsolták a mikrofonját