szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több rakétát lőttek az elsősorban palesztinok lakta Gázai övezetből csütörtök hajnalban a szomszédos izraeli területre, Askelón város irányába, az izraeli hadsereg légicsapással válaszolt a támadásra - közölte a jeruzsálemi közszolgálati rádió. Palesztin közlés szerint a válaszcsapásban öt civil megsebesült.

A jelentés szerint a Vaskupola légvédelmi rendszer ellenrakétái a levegőben megsemmisítettek a palesztin területről kilőtt öt lövedéket. A hadsereg szerint egy rakéta lakatlan területen landolt, de az sem okozott kárt sem emberéletben, sem anyagiakban. 

Az izraeli légierő válaszul négy katonai célpontot támadott az övezetben, köztük egy harci eszközöket gyártó létesítményt, egy föld alatti rakétakilövő-állomást és egy fegyverraktárt. Az egyik támadásban palesztin források szerint Gáza városnál öt palesztin megsebesült, egy asszony négy gyermekével. 

Az utóbbi hetekben ismét kiújultak a gázai rakétatámadások, majd a rájuk válaszoló izraeli ellencsapások. Legutóbb hétfőn, Ariel Saron volt miniszterelnök temetése után lőttek két rakétát a Gázai övezet közelében lévő sírhely irányába, nem sokkal a gyászszertartáson részt vevő tömeg távozása után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Léleknyomorító, hogy a nagyszülők és unokák nem találkozhatnak a járvány miatt

Léleknyomorító, hogy a nagyszülők és unokák nem találkozhatnak a járvány miatt

A rendőrség keresi ezt a bringást, mert megrongált egy autót

A rendőrség keresi ezt a bringást, mert megrongált egy autót

A legjobb mód, hogy távol kerüljünk az őrjítő bezártságtól

A legjobb mód, hogy távol kerüljünk az őrjítő bezártságtól