szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Villája átvizsgálása után kiderült: az elűzött ukrán államfő együtt élt 39 éves szeretőjével és annak 12 éves lányával. Viktor Janukovics a feleségétől nem vált el.

Nem egyedül és nem is feleségével élt Viktor Janukovics bujkáló ukrán exállamfő luxusvillájában. A Mezsihirja nevű rezidencián élt Janukovics 39 éves szeretője, Ljubov Polezsaj, valamint annak előző kapcsolatából származó 12 éves lánya is – adta hírül a Kyiv Post.

A nőről a cikkben fotókat is közöltek.

Az exelnök sosem vált el Ljudmila nevű, 64 éves feleségétől, akivel 1972-ben keltek egybe, miután a férfi kiszabadult a börtönből, ahol testi sértés miatt töltötte büntetését. Az azonban köztudott volt, hogy a nő Donyeckben él, és sosem kedvelte a first lady szereppel járó kötelességeket. Janukovics ezt azzal magyarázta, hogy felesége negatívan áll a politikához.

Janukovics rezidenciája, a Mezsihirja
©

Az elnöki rezidencián talált nyomok szerint Janukovics hosszú távú kapcsolatban volt szeretőjével, de a viszonyt a nyilvánosság elől eltitkolták. Polezsaj Janukovics szülővárosában nőtt fel, majd érettségi után Donyeckbe költözött. A nő egy kijevi spa szalon tulajdonosa és egy alapítványt is igazgat. A névjegyét megtalálták a kiürített elnöki rezidencián, de az azon szereplő telefonszám már nem működött.

A nő február 18-ig aktívan frissítette Facebook-oldalát, leginkább kutyás és virágos fotókkal. Az egyik képen egy Mezsihirja-beli szobában pózolt. Február 24-én délután azonban törölte Facebook-profilját, és leirakozott a Vkontakt nevű orosz nyelvű közösségi oldalról is. A szeretőnek van egy törpespicce, amely szerepelt a Janukovics távozását rögzítő biztonságikamera-felvételeken is.

Polezsaj előző kapcsolatból származó, 12 éves lánya is az elnöki rezidencián élt, hálószobáját fehér barokk bútorok és rengeteg plüssállat díszítette. A kislány Facebook-oldalán posztolt egy rajzot, ahol a neki fontos embereket ábrázolta. A képen a kislány az anyját és egy férfit ölelt, a férfi alatt a V. F. felirat szerepelt, ami Viktor Fjodorovicsra, azaz Janukovicsra utalhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamarabb veszíthetik el leveleiket a fák ősszel a globális felmelegedés miatt

Hamarabb veszíthetik el leveleiket a fák ősszel a globális felmelegedés miatt

Kivonul Magyarországról az Aegon

Kivonul Magyarországról az Aegon

Elítélte Demeter Szilárd publicisztikáját az izraeli nagykövetség és a Nemzetközi Auschwitz Bizottság is

Elítélte Demeter Szilárd publicisztikáját az izraeli nagykövetség és a Nemzetközi Auschwitz Bizottság is