szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Titkos fegyverraktárra bukkantak az alsó-ausztriai Tullnban, egyebek között géppuskák és gránátok is előkerültek a rejtekhelyről – közölte kedden az alsó-ausztriai rendőrség.

Egy családi házban találták meg a fegyvereket a rendőrök, valamint az osztrák alkotmányvédelmi és terrorellenes hivatal tartományi szervezetének munkatársai. A szakemberek egy géppuskát, két géppisztolyt, három maroklőfegyvert, százhat más lőfegyvert és különféle lőszereket foglaltak le még január 27-én.

A hatóságok egy 73 éves nyugdíjas férfi és fia otthonában, bejelentésre végeztek rendkívüli ellenőrzést. Főleg első és második világháborús karabélyokat találtak, emellett bomba-, páncéltörő- és dobógránátokat hatástalanítottak. A még működőképes robbanóeszközöket a belügyminisztérium illetékesei elszállították.

A két férfit az ausztriai fegyvertartási előírások megszegésével vádolják. A kihallgatáskor az idős férfi azt vallotta, hogy gyűjtőként vásárolta a fegyvereket és nem tudott arról, hogy tartásuk tilos lenne. Mindkettejük ellen feljelentést tettek a Sankt Pölten-i ügyészségen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszavonja gázkamrázós írását Demeter Szilárd

Visszavonja gázkamrázós írását Demeter Szilárd

Pályacsúccsal nyerte az időmérőt Hamilton a Bahreini Nagydíjon

Pályacsúccsal nyerte az időmérőt Hamilton a Bahreini Nagydíjon

Blikk: 22 év után véget ér a Barátok közt

Blikk: 22 év után véget ér a Barátok közt