szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kőolajtolvaj eszközöket találtak Beregszászon a volt megyei kormányzóhelyettesnél.

Magasnyomású kőolajvezetékek megcsapolásához használt eszközöket és több száz láda, zárjegy nélküli cigarettát találtak a rendőrök csütörtökön Beregszászon, az Igor Szviscso, Kárpátalja megye volt első kormányzóhelyettese érdekeltségébe tartozó vállalat telephelyén. 

A volt főhivatalnok feleségének nevén lévő Avtobantransz Kft. lerakatához a létesítmény őre riasztotta a rendőröket. A kiérkező nyomozóknak elmondta, hogy csütörtök hajnalban álarcos ismeretlenek pisztollyal fenyegetőzve megkötözték, majd bementek a telephelyre – adta hírül a zakarpattya.net. ua kárpátaljai hírportál. 

A helyszínelő rendőrök különböző átmérőjű speciális csöveket, csőbilincseket, nyomásmérőket, hegesztő-berendezéseket, áramfejlesztőket és 300 láda, zárjegy nélküli cigarettát találtak a raktárban, amelynek az ajtaját előzőleg valakik már feltörték. A nyomozók azt feltételezik, hogy a berendezések nagy részét a behatolók magukkal vitték, s a betörés célja a nyomok eltüntetése volt. 

A beregszászi rendőrség ódzkodása ellenére a hatóság megindította az eljárást az ügyben – értesült a hírportál, amely egyúttal emlékeztetett arra, hogy 2012-ben Beregszászon egy olyan illegális üzemre bukkantak, amely olajvezetékekből lopott kőolajat dolgozott fel. A finomítót az akkor a beregszászi járási állami közigazgatási hivatalt irányító Szviscso egyik vállalata működtette. 

Beregszászon és környékén több mint két évtizede virágzik a Magyarországra irányuló cigaretta- és üzemanyag-csempészés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!