szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Der Spiegel német lap és a New York Times az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt munkatársától, Edward Snowdentől származó titkos dokumentumokra hivatkozva arról számolt be, hogy az ügynökség a pekingi vezetés és a Huawei távközlési vállalat ellen is kémkedett.

Amennyiben az állítás valósnak bizonyul, a Huawei határozottan elítéli vállalati hálózatának feltörését és az ott zajló kommunikáció megfigyelését - közölte az esetről a Huawei Technologies. A vállalatok belső hálózata folyamatosan feltörési kísérleteknek vannak kitéve, a mai digitális világban ezt tudomásul kell venni - írja a közlemény. 

A Huawei elítél minden olyan tevékenységet, ami veszélyezteti a vállalati hálózatok biztonságát és kész nyílt, transzparens módon együttműködni minden kormánnyal, szakmai és ágazati szervezettel, valamint a felhasználókkal a globális hálózati biztonságot fenyegető veszélyek elhárításában. 

A Huawei legfontosabb célja, hogy garantálja a hálózatok és a hálózati berendezések biztonságát és integritását. A Huawei ezért teljes gyártási vertikumát átfogó biztonsági felügyeleti rendszert vezetett be és üzemeltet, amelyet folyamatosan fejleszt. Más vállalatokhoz hasonlóan a Huawei is aktívan védi, erősíti saját belső rendszerét a kiberfenyegetésekkel szemben.

A Reuters hírügynökség hétfői beszámolója szerint a kínai külügyminisztérium szóvivője a rendszeres sajtótájékoztatón magyarázatot követelt az Egyesült Államoktól a Huawei távközlési vállalat központi szervereinek feltöréséről szóló sajtóértesülésekről.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megmutatta a Sony, milyen lesz az első drónja, az Airpeak

Megmutatta a Sony, milyen lesz az első drónja, az Airpeak

Duma Aktuál: Úgy lekapcsolták a világítást az ellenzéki városok, hogy Orbán is berezelt

Duma Aktuál: Úgy lekapcsolták a világítást az ellenzéki városok, hogy Orbán is berezelt

Százmilliós hóegyengető borzolja a kedélyeket a Normafán, és a kormány is készül valamire

Százmilliós hóegyengető borzolja a kedélyeket a Normafán, és a kormány is készül valamire