szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Öt lövés ért egy kétéves kisfiút, mégis túlélte a kabuli terrortámadást.

Visszanyerte eszméletét és túljutott az életveszélyen az a kétéves kisfiú, akibe ötször belelőttek a pénteki kabuli terrortámadásban tálib merénylők - adták hírül hétfőn a gyermek rokonai. A kisfiú az AFP francia hírügynökség egyik afgán tudósítójának, Szardár Ahmadnak a legkisebb gyermeke, immár árva, mert apjával, anyjával és két testvérével végeztek a támadók.  

A fegyveresek a biztonsági ellenőrzéseket kijátszva bejutottak az afgán főváros központjában lévő, eddig az egyik legbiztonságosabbnak tartott Serena szállodába és megöltek kilenc embert, köztük négy külföldit. A golyózáporban további hatan súlyosan megsebesültek. 

A kisfiú válságos állapotban került kórházba, de vasárnapra visszanyerte eszméletét, hétfőre pedig sokat javult az állapota, immár remény van arra, hogy teljesen felgyógyul. 

A nyomozás szerint a támadók belső segítséget kaphattak a szállodából. Erre utal, hogy egy ott dolgozó, aki jól ismerte a biztonsági intézkedéseket, egy hete kilépett állásából és távozott az országból is. A támadás módját az afgán hírszerzés igen körmönfontnak mondja, olyannak, amilyen eddig ismeretlen volt Afganisztánban. Ebből arra következtet, hogy külföldi titkosszolgálat állhat a háttérben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eperjes Károly: Nem kérdés számomra, hogy az orosz oltást választom

Eperjes Károly: Nem kérdés számomra, hogy az orosz oltást választom

Rabosították A Város Mindenkié aktivistáit, mert a járdára festettek

Rabosították A Város Mindenkié aktivistáit, mert a járdára festettek

Alaposan kitakarítják a Fehér Házat Trumpék után

Alaposan kitakarítják a Fehér Házat Trumpék után