szerző:
MTI

Az Air France Sanghajból Párizsba tartó óriásgépe szerdára virradó éjjel kerülni volt kénytelen, de a korábbi hírekkel ellentétben nem egy orosz hadgyakorlat, hanem egy űrhajó miatt.

A korábbi értesülésekkel ellentétben nem orosz hadgyakorlat, hanem űrhajó felbocsátása miatt kellett útirányt változtatnia szerdán egy francia utasszállító repülőgépnek Ázsia felett.

Az Air France francia légitársaság Sanghajból Párizsba tartó, A380-as óriásgépe szerdára virradó éjjel kerülni volt kénytelen félórás légtérzár okán: nem haladhatott tovább egyenesen Kirgizisztán és Kazahsztán felett. A kitérő miatt a járat pilótája reggel leszállt a géppel Hamburgban, és üzemanyagot vett, hogy biztosan kitartson a kerozin Párizsig, ahova azután a gép meg is érkezett - pár óra késéssel. 

A légitársaság közlése szerint az űrhajó Szojuz típusú, kazahsztáni kilövőállásról indították útnak szerda hajnalban. Két orosz és egy amerikai űrhajóst vitt a Nemzetközi Űrállomásra.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!