szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy thaiföldi műhold az Indiai-óceán távol eső, déli területén talált több száz vízen lebegő roncsdarabot. A lezuhant maláj gépből származhatnak a tárgyak.

Mintegy háromszáz, vízen lebegő tárgyat, feltehetően roncsdarabot talált egy thaiföldi műhold az Indiai-óceán távol eső, déli területén, azon a helyen, ahol húsz nappal ezelőtt valószínűleg lezuhant a Malaysia Airlines egyik repülőgépe 239 utassal a fedélzetén.

Anond Snidvongs, a thaiföldi műholdakat figyelő állami ügynökség vezetője közölte csütörtökön, hogy a tárgyak nagysága két métertől tizenöt méterig terjed, és az ausztráliai Perth városától mintegy 2700 kilométerre sodródnak a tengeren. "De nem tudjuk megerősíteni, nem merjük megerősíteni, hogy ezek a gép maradványai" – tette hozzá Snidvongs.

A kedden készített felvételeket továbbították Malajziának. A tengerben látott tárgyak több száz négyzetkilométeren vannak szétszóródva a tengeren, mintegy 200 kilométerre attól a helytől, ahol egy francia műhold által készített felvételeken látható tárgyak vannak, mintegy 400 négyzetkilométeren szétszóródva a tengeren.

A francia Airbus Defence and Space védelmi és űripari cég által március 23-án készített műholdfelvételeken 122 vízen lebegő tárgy látható több mint 2500 kilométerre délnyugatra Ausztráliától, és nagyságuk egy métertől 23 méterig terjed.

Csütörtökön ugyanakkor bejelentették: a szélsőséges időjárási körülmények miatt felfüggesztették a kutatást. Az ausztrál hajózási hatóságok közölték, hogy visszatérnek Perth-be azok a repülőgépek, amelyek részt vesznek a kutatásban, és visszafordulnak a hajók is.

A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó gép, 239 utassal a fedélzetén március 8-án zuhanhatott le a térségben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mit tehetnek a jegybankok, hogy ne söpörjön el mindent a válság?

Mit tehetnek a jegybankok, hogy ne söpörjön el mindent a válság?

Több krónikus betegségnél kockázatos lehet az orosz vakcina beadása

Több krónikus betegségnél kockázatos lehet az orosz vakcina beadása

Koronavírus: 500 alatt az új fertőzöttek száma, 89-en hunytak el

Koronavírus: 500 alatt az új fertőzöttek száma, 89-en hunytak el