szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint 30 ezer háziasított rénszarvas halt éhen az Oroszország északi részén található Jamali Nyenyecföldön – közölte pénteken az autonóm körzet kormánya.

A havazás mellett az is a patások pusztulását okozta, hogy a jégréteg miatt nem tudtak táplálékot keresni.

Mostanra a hőmérséklet fagypont fölé emelkedett, így a rénszarvasok ismét hozzáférnek az élelemhez – tájékoztatta az Interfax hírügynökséget a helyi kormány egyik szóvivője.

Jamali Nyenyecföldön csaknem 700 ezer háziasított rénszarvas él, ami a teljes oroszországi állománynak 53, a világpopulációnak pedig 35 százalékát teszi ki. Az Oroszországhoz tartozó autonóm körzet területének több mint fele, félmilliót alig meghaladó lakosságának pedig az egésze a sarkkörön belül található.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rabkórházba szállítják át Navalnijt

Rabkórházba szállítják át Navalnijt

Megtámadták a PC Gurut

Megtámadták a PC Gurut

Könnyebben és gyorsabban kaphatnak kártérítést az üdülési joggal pórul járt vevők

Könnyebben és gyorsabban kaphatnak kártérítést az üdülési joggal pórul járt vevők