szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kabinet ülésén várhatóan a palesztinok elleni szankciókról, a Palesztin Hatósággal meglévő kapcsolatok felfüggesztéséről, a vámjövedelmek átutalásának esetleges leállításáról döntenek.

Összehívták a politikai-biztonsági kabinet rendkívüli ülését Izraelben csütörtök délelőttre a palesztinok kiegyezése miatt - közölte a közszolgálati rádió.

A kabinet ülésén várhatóan a palesztinok elleni szankciókról, a Palesztin Hatósággal meglévő kapcsolatok felfüggesztéséről, a vámjövedelmek átutalásának esetleges leállításáról, valamint egy olyan javaslatról döntenek, amely azt indítványozza az Egyesült Államoknak, hogy függessze fel a palesztinoknak szánt pénzek átutalását.

A rádiónak név nélkül nyilatkozó illetékesek szerint ugyanakkor nem valószínű, hogy Jeruzsálem mindent felrúgva drasztikus lépésekre szánná el magát, és bejelentené a palesztinokkal folytatott tárgyalások végleges megszüntetését a jelenlegi szakaszban, amikor még nem világos a palesztinok belső egyezményének megvalósítása.

A kormányhoz közeli Jiszráel Hajom (Izrael Ma) című újság csütörtöki cikkének címe szerint a tanácskozás "iránya" a kapcsolatok megszakítása a palesztinokkal.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök szerda este telefonbeszélgetést folytatott John Kerry amerikai külügyminiszterrel, és ennek során úgy vélekedett, hogy a palesztinok "jól ismert mintájáról" van szó. "Megszöknek, amikor döntést kellene hozniuk" - mondta.

Az Egyesült Államok támogatta Izrael döntését Cipi Livni igazságügyi miniszter és Száeb Erakat, a palesztin tárgyalódelegáció vezetője szerdára tervezett találkozójának lemondásáról. 

„Csalódottak vagyunk, és aggódunk a palesztin bejelentés miatt” - mondta Jen Psaki, az amerikai külügyminisztérium szóvivője. „Ez komolyan bonyolíthatja az Izrael és a palesztinok közötti tárgyalások meghosszabbítására tett erőfeszítéseinket” - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vasarely emblémája inspirálta a Renault új logóját

Vasarely emblémája inspirálta a Renault új logóját

„Ha a kerékpárszervizek bezárnának, abból botrány lenne”

„Ha a kerékpárszervizek bezárnának, abból botrány lenne”

A Szputnyik V gyártója felbonthatja a szlovák szerződését

A Szputnyik V gyártója felbonthatja a szlovák szerződését