szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Giorgio Napolitano olasz államfőt önkényes uralkodónak nevezte, Beppe Grillót, az olaszországi 5 Csillag Mozgalom vezérét Hitlerhez hasonlította, Angela Merkel német kancellárt pedig ismét Helmut Kohllal helyettesítené Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő, aki kedden saját televíziócsatornáján nyilatkozott.

Berlusconi szokása szerint szabad folyást engedett gondolatainak a Canale5 kereskedelmi csatorna kedd reggeli magazinműsorában.

A Hajrá Olaszország párt elnökének politikusok fényképeit mutatták. Az első Giorgio Napolitano olasz államfőé volt, akit Berlusconi "vörösnek" nevezett a köztársasági elnök kommunista múltja miatt.

Az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconi állította: az ellene tavaly hozott ítélet "államcsíny" volt, hogy kizárják az olasz politikai életből. Szerinte Giorgio Napolitanónak erkölcsi kötelessége lett volna kegyelmet adni neki. "Én ezt magamtól nem kértem, mivel ez bűnösségem elismerésével lett volna egyenlő" – mondta.

Angela Merkellel kapcsolatban úgy fogalmazott: az lenne a legjobb, ha "visszakaphatnánk Helmut Kohlt". Merkel és Nicolas Sarkozy francia elnök azért nem szerették őt látni olasz kormányfőként az európai találkozókon, mivel "én mondtam nekik egyedül ellent, és közöttünk én értettem egyedül a gazdasághoz, hiszen harminc éve a munka világában dolgozom" – vélte Berlusconi.

Az európai parlamenti választásokon a Forza Italia első számú vetélytársának tartott 5 Csillag Mozgalom vezéréről Silvio Berlusconi azt mondta, hogy az olaszoknak félni kell Beppe Grillótól. Olyan mint Robespierre, aki kezdetben erkölcsöt prédikált, de a végére guillotine lett belőle. Szerinte Grillo a véres diktatúrákat teremtő Marxnak, Leninnek, Sztálinnak és Hitlernek is a "prototípusa".

Silvio Berlusconi az interjúban azt is bejelentette, hogy nincsen szándékában eladni a Milan labdarúgócsapatát.

A volt olasz kormányfő a héten kezdhetné meg büntetése letöltését egy Milánó közeli idősek otthonában. A közmunka feltételeiről a Cesano Bosconéban levő központ vezetői szerdán tesznek bejelentést.

A közhivataloktól két évre eltiltott Silvio Berlusconi nem indulhat az európai választásokon, ennek ellenére ő vezeti pártja kampányát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A katonaorvos whiskyjének is köszönhetjük, hogy van szárazjég az oltás szállításához

A katonaorvos whiskyjének is köszönhetjük, hogy van szárazjég az oltás szállításához

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Ezekkel a számokkal lehetett nyerni az ötös lottón

Ezekkel a számokkal lehetett nyerni az ötös lottón