szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő pénteken megkezdte büntetése letöltését a Milánó közeli Cesano Bosconéban levő idősek otthonában. A kisvárost megszállta a világsajtó.

Háromnegyed kilencre várták Silvio Berlusconit a Szent Család nevű otthonba. A Hajrá Olaszország (FI) jobbközép párt elnöke negyedórával korábban érkezett testőrei kíséretében, akik azonban nem léphettek be az idősek otthonába. Berlusconi gépkocsival az otthontól ötven kilométerre levő Arcore-i villájából érkezett. 

A 77 éves Silvio Berlusconi sötét öltönyt viselt nyakkendő nélkül. Az otthon bejáratáig a Cesano Bosconéba érkezett újságírók és kamerák kísérték, az olasz politikus azonban nem nyilatkozott. 

Silvio Berlusconit tavaly augusztusban ítélték el jogerősen adócsalásért. Egyéves büntetését a most kezdett közmunkával tölti le. Hetente egy alkalommal négy órát kell dolgoznia az Alzheimer-kórban szenvedő idős betegeket ellátó központban. Jó magaviselet esetén Berlusconi büntetése 10,5 hónapra csökkenhet. 

Az otthon igazgatója, Paolo Pigni korábbi kijelentései szerint Silvio Berlusconi nem irodai munkát végez, hanem közvetlen kapcsolatban lesz a betegekkel. Az idősek otthona előtt egy tüntető azt kiabálta, hogy Berlusconinak a milánói börtönbe kellene mennie. A tüntetőt a rendőrség eltávolította.

Több száz televízióadó érkezett a 23 ezer lakosú Cesano Bosconéba, még az al-Dzsazíra katari székhelyű pánarab hírtelevízió kamerái is élőben közvetítették Silvio Berlusconi volt négyszeres kormányfő megérkezését az idősek otthonába.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ismét nem volt 6 találatos szelvény a lottón

Ismét nem volt 6 találatos szelvény a lottón

A Halálos iramban rendezőjét is szexuális zaklatással vádolta meg Asia Argento

A Halálos iramban rendezőjét is szexuális zaklatással vádolta meg Asia Argento

A Trump elleni impeachment eljárás a február 8-i héten kezdődik

A Trump elleni impeachment eljárás a február 8-i héten kezdődik