szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy oklahomai bíróság hat hónappal elhalasztotta egy halálraítélt kivégzését, hogy addig be tudják fejezni a vizsgálatot az április végi botrányos kivégzés ügyében.

A bíróság november 13-ára halasztotta Charles Warner elítélt kivégzését. Scott Pruitt államügyész és Mary Fallin oklahomai kormányzó pedig bejelentette, hogy semmilyen kivégzés nem lesz a szövetségi államban, amíg nem ér véget a múlt heti botrányos esettel kapcsolatos vizsgálat, amely akár nyolc hetet is igénybe vehet.

Warnert ugyanazon az éjszakán kellett volna kivégezni a múlt héten, mint Claytol Lockettet, és ez lett volna csaknem nyolcvan év óta az első, kettős kivégzés az államban. A vitatott összetételű méregkeverék beadása után azonban szétrepedt Lockett vénája, a kivégzést leállították, de a férfi nem sokkal később szívrohamban meghalt. Az újfajta méregösszetevő nem úgy hatott az elítéltre, mint ahogy eltervezték. 

A halálos méreganyagokat előállító cégek nem szállítanak az Egyesült Államoknak, tudván, hogy kivégzésre használják őket. Emiatt a kivégzést végrehajtó amerikai államok olyan, nem halálos összetevőket vásárolnak, amelyek együtt beadva válnak halálossá.

Lockett 1999-ben két társával együtt betörést követett el, amelyben a 19 éves Stephanie Neiman megzavarta. A büntetett előéletű Lockett meglőtte a lányt, majd végignézte, ahogy a tettestársai élve eltemetik. Warnert amiatt ítélték el, hogy 1997-ben megerőszakolta és megölte szobatársa 11 hónapos lányát. A férfi ártatlannak vallotta magát.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szeretettel Erdélyből: Kitört a háború, Marosvásárhelyt ellepte a szemét

Szeretettel Erdélyből: Kitört a háború, Marosvásárhelyt ellepte a szemét

Nagyobb kijelzővel érkezhet az idei olcsó iPhone, az iPhone SE Plus

Nagyobb kijelzővel érkezhet az idei olcsó iPhone, az iPhone SE Plus

Nehezebb munkát, hosszú ingázást is vállalna a magyarok többsége, hogy megtarthassa az állását

Nehezebb munkát, hosszú ingázást is vállalna a magyarok többsége, hogy megtarthassa az állását