szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A vasárnapi népszavazás után elsősorban szociális-gazdasági problémákat kell megoldani, illetve saját hadsereg létrehozásával kell foglalkozni Donyeckben a szakadárok vezetője szerint.

A szakadár "donyecki népköztársaság" hatalmi szerveinek a terület jogállásáról szóló vasárnapi népszavazás után elsősorban szociális-gazdasági problémákat kell megoldaniuk, illetve saját hadsereg létrehozásával kell foglalkozniuk – jelentette ki Denisz Pusilin, a szakadár terület társelnöke.

"A mi területünkön gyakorlatilag polgárháború folyik. Itt sok katonai alakulat van, ezért nekik el kell dönteniük: vagy a mi oldalunkra állnak, vagy megszálló hadseregnek minősülnek, és ki lesznek zsuppolva" – közölte Pusilin a Komszomolszkaja Pravda című orosz lapban kedden megjelent interjúban. Pusilin szerint "folyik a munka" a katonákkal, és vannak kedvező jelek.

A szakadár köztársaság társelnöke szerint meg kell oldani a donyec-medencei nyugdíjasok és közalkalmazottak járandóságának a kérdését. Hozzátette: pénz egyelőre van, mert Kijev átutalta. Egyelőre az ukrán fizetőeszközt, a hrivnyát fogják használni, de a jövőben át kell térni "valamilyen más valutára".

Pusilin szerint záros határidőn belül megalakul a donyecki hatalom, és az ENSZ-hez fordul a terület szuverén országgá való elismeréséért, de nem számít kedvező döntésre.

A kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok által létrehozott "donyecki, valamint luhanszki népköztársaságok" egyoldalúan kinyilvánították hétfőn az Ukrajnától való függetlenségüket az előző nap a régiók önállóságáról tartott népszavazások eredményére hivatkozva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Kétezer forintért ön is horgolhat üldögélő Bernie Sanders babát

Letiltotta a Twitter Ali Hamenei ajatollah egyik fiókját

Letiltotta a Twitter Ali Hamenei ajatollah egyik fiókját