szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Többfelé kiöntöttek a patakok és a kisebb folyók az eső miatt Ausztriában, főként az ország keleti részén.

A legtöbb esetben elöntött pincékből kellett kiszivattyúzniuk a vizet, de több helyen háztetők is megrongálódtak, illetve az utakra dőlt fákat kellett eltávolítani.

A Fertő tóra és környékére csütörtökön kiadott viharriasztást pénteken is fenntartották az osztrák hatóságok.

Ugyancsak gondokat okozott a vihar Stájerországban és Alsó-Ausztriában. Stájerország nyugati részén és Graz térségében csütörtökön és pénteken körülbelül ezerötszáz háztartás maradt több órára áram nélkül.

A tartományban összesen háromszáz helyre vonultak ki a tűzoltók különféle viharkárok miatt. Alsó-Ausztriában az Ybbs folyó és több patak kiöntött. Amstetten környékén megcsúszott partfalak okoztak gondokat a közlekedésben.

A fővárosban, Bécsben ezzel szemben csak kevéssé éreztette hatását a vihar, a péntekre tervezett szabadtéri fesztiváloknak is zöld jelzést adtak a hatóságok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!