szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Barack Obama a normandiai partraszállás évfordulójának fennkölt pillanataiban is rágta rágógumiját, emiatt számos internetfelhasználó berágott az amerikai elnökre.

Miközben a hetvenedik évfordulós ünnepségen a hősi halottak tízezreire emlékeznek, a dísztribünön elegánsan öltözött Barack Obama állkapcsa félreérthetetlenül mozgott. A médiának köszönhetően a vak is láthatta, hogy az elnöki fogak rágógumit őrölnek szünet nélkül.

A twitteresek nem tudták magukban tartani felháborodásukat, csak úgy röpködtek a hozzászólásokban az olyan jelzők, mint a "szégyentelen" vagy a "közönséges". Volt, aki egyenesen neveletlen fráternek nevezte a Fehér Ház lakóját. "Obama, nem kérsz még egy kólát is, míg a Marseilles alatt rágógumit csámcsogsz?" - kérdezte az egyik felhasználó, úgy ítélve meg, hogy több tiszteletet érdemelne a francia nemzeti himnusz. Valamelyik twitter-felhasználó csendesen kérődző bocihoz hasonlította a világhatalom vezetőjét.

Egy másik hozzászóló több udvariasságot várt volna el, ha már Obama éppen a protokolláris szabályokat mindig betartó, méltóságát soha el nem vesztő II. Erzsébettel szívhat egy levegőt. "A királynő megérkezik, Obama pedig rágózik!" - írta méltatlankodva a twitteres. 

Az amerikai államfő nem először zúdítja magára a szidalmakat alkalomhoz nem illő rágása miatt. A Nobel-békedíjas dél-afrikai elnök, Nelson Mandela gyászszertartásán ország-világ láthatta a tévéképernyőkön állkapcsának gyanúsan örlő mozdulatait. 

A hírügynökségek szerint azonban nem mindenki rágódik ezen a problémán, mert tudni véli, hogy Obama e rossz szokása nem otrombaságából ered. A világ legnagyobb hatalmúnak tartott embere állítólag már régóta próbál leszokni a dohányzásról, ehhez pedig rendszeresen nikotinos rágógumira van szüksége.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még a Matchbox is teljesen zöld lesz 2030-ra

Még a Matchbox is teljesen zöld lesz 2030-ra

Radar360: Nyitnak az iskolák, szuperligát indítanak a nagy fociklubok

Radar360: Nyitnak az iskolák, szuperligát indítanak a nagy fociklubok

A világ legfehérebb festékével hűtenék le a Földet

A világ legfehérebb festékével hűtenék le a Földet