szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Izraeli katonák akartak razziát kezdeni, hogy megtaláljanak egy feltehetőleg elrabolt izraeli fiatalt, ám kőzápor fogadta őket. Erre reagáltak lövésekkel, egy 15 éves palesztin fiút a mellkasán találták el, három másik ember súlyosan megsérült.

Izraeli katonák lelőttek egy 15 éves fiút, három másik palesztint pedig súlyosan megsebesítettek péntek reggel Ciszjordániában egy műveletben, amelynek célja három, feltehetőleg elrabolt izraeli fiatal megtalálása. Az áldozatokról palesztin egészségügyi források számoltak be. A katonák fegyverhasználatának előzménye az volt, hogy amikor Dúra faluban (Hebron város mellett) razziát akartak kezdeni, fiatalok kőzápora fogadta őket. Erre reagáltak lövésekkel, és a fiút a mellkasán találták el.

A három sebesülés Kalandíja menekülttáborban történt. A palesztinok mind a Betlehem melletti Dejse, mind a Jeruzsálemtől északra lévő Kalandíja menekülttáborban Molotov-koktélokkal, csőbombákkal, házilagos készítésű kézigránátokkal és kőzáporral fogadták az izraeli katonákat.

Egy izraeli katona könnyebben megsebesült egy gránáttól. Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy katonái éleslőszert vetettek be. Csütörtök éjjel, az izraeli fiatalok eltűnésének hetedik napján újabb huszonöt palesztint fogtak el. Az izraeli katonák átkutattak újabb mintegy kétszáz helyet, köztük a Hamász iszlamista szervezet kilenc intézményét.

Az izraeli hadsereg az elmúlt hét napban 1150 helyszínt vizsgált át, és mintegy 330 embert vett őrizetbe, akik közük 240-en kapcsolatban álltak a Hamásszal. A most őrizetbe vett palesztinok közül többtucatnyi 2011-ben annak a fogolycserének a részeként szabadult ki izraeli börtönéből, amelynek keretében a 2007-ben elrabolt Gilád Salit izraeli tizedes is visszanyerte szabadságát.

A ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja szerint a palesztinok növekvő ellenállása az elmúlt éjjel a 2002-2005-ös szintre emlékeztetett. Az izraeli hadsereg folytatja a hadműveletet, ameddig kell, és fokozza a Hamász elleni támadásait, ha szükségesnek találja."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Frissítsen, remek új funkciók érkeztek a Windows böngészőjébe

Frissítsen, remek új funkciók érkeztek a Windows böngészőjébe

Cseppet sem zavarja a Huaweit, hogy nincs Play áruház a telefonjain

Cseppet sem zavarja a Huaweit, hogy nincs Play áruház a telefonjain

Egy budapesti bútoráruház szerint ők továbbra is kinyithatnak és ki is fognak

Egy budapesti bútoráruház szerint ők továbbra is kinyithatnak és ki is fognak