szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Egyesült Államok, Németország és Franciaország vezetői újabb szankciókkal fenyegették meg Oroszországot arra az esetre, ha a tűzszünet egyoldalú ukrajnai bejelentését követően sem tesz lépéseket annak érdekében, hogy az ukrán-orosz határon csökkenjen a feszültség.

Az újabb szankciókról a washingtoni Fehér Ház számolt be közleményben pénteken.

Barack Obama amerikai elnök hivatala bejelentette, hogy az elnök Angela Merkel német kancellárral és Francois Hollande francia elnökkel is tárgyalt telefonon pénteken, miután Petro Porosenko egyoldalú tűzszünetet hirdetett, és más, a megoldást célzó intézkedését is bejelentett.

Egyetértettek abban, hogy Moszkvának azonnali és konkrét lépéseket kell tennie a kelet-ukrajnai helyzet javításának érdekében. Üdvözölték Porosenko béketervét, Oroszországot pedig arra szólították, hogy csökkentse katonai jelenlétét a térségben, állítsa le fegyverek és harcosok küldését a határon túlra, az ukrajnai oroszbarát szakadárokat pedig győzze meg arról, hogy tegyék le a fegyvert.

Moszkva és az ukrajnai szakadárok egyelőre nem fogadták el Porosenko béketervét.

A Fehér Ház már korábban felszólította Oroszországot, hogy akadályozza meg fegyverszállítmányok bejutását a szomszédos országba.

A nemzetközi közösség szankciókat tart érvényben a kelet-ukrajnai szakadárok és Moszkva ellen. Washington most bővítette hét ukrán szeparatistával a büntetőintézkedésekkel sújtottak listáját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt a csernobili atomkatasztrófa tűzoltásának parancsnoka

Meghalt a csernobili atomkatasztrófa tűzoltásának parancsnoka

Hétfő hajnaltól él az Egyesült Királyságba utazók karanténkötelezettsége

Hétfő hajnaltól él az Egyesült Királyságba utazók karanténkötelezettsége

Egyre több helyen tiltják a melegek "átnevelését", Magyarország más irányba halad

Egyre több helyen tiltják a melegek "átnevelését", Magyarország más irányba halad