szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egész nap szexcsetelt az az amerikai férfi, akinek a kétéves gyereke eközben meghalt a forró autóban, ahol hagyta őt. A rendőrség szerint a férfi gyerekmentes életet képzelt el magának, és fia holttestének felfedezése után a segélykérő számot sosem hívta.

Egy 33 éves férfit, Justin Ross Harrist azzal vádolják az Egyesült Államokban, Georgiában, hogy megölte csecsemőkorú, huszonkét hónapos fiát, azaz szándékosan hagyta egész napra az autójában, miközben a kocsi felforrósodott a napon.

Az ügyben nyomozó rendőr vallomása szerint napközben a munkahelyéről, miközben kisfia a kocsiban maradt, a férfi egész nap szexképeket küldözgetett összesen hat nőnek a telefonjáról, köztük egy 17 éves tinilánynak is. Utóbbinak a péniszéről küldött fotót, miután a lány a melleiről küldött neki. Az ügyész szerint ez jelzi, milyen elmeállapotban van a vádlott, valamint azt is, hogy "gyerekmentes életet" képzelt el magának.

A férfi egy június 18-án egy étteremhez vitte a fiát reggelizni, bekötötte a fiú biztonsági övét, és elbúcsúzott tőle. Aznap 31 fokra emelkedett a hőmérséklet. Napközben aztán egyszer visszatért a kocsihoz, ahol a gyereke az anyósülésen, háttal a menetiránynak fekve volt bekötve. Lámpaizzókat rakott be a kocsiba, aztán távozott ebédelni. A kamerafelvételek szerint amikor a kocsit elhagyta, még tétovázott kicsit, mivel egy másik férfi haladt el az autó mellett.

Délután fél ötkor elindult a munkahelyéről, hogy a barátaival megnézze a Túlkoros osztag című filmet egy közeli bevásárlóközpont mozitermébe, az ő verziója szerint ekkor vette észre, mi történt a gyerekkel.

Felmerül a kérdés a rendőrség szerint, hogy hogyan lehetséges, hogy a férfi csak azután fedezte fel a fia halálát, hogy két mérföldet is levezetett. És hogyan lehet, hogy nem érezte a kocsiban a hullaszagot, miközben nem húzta le induláskor az ablakot? Pedig az oszlásnak indult test szaga később a kocsiban is érezhető volt, amikor már a kisfiú testét elszállították.

Az már a hétvégén kiderült, hogy mielőtt a fiút otthagyta volna, a korábbi napokban az apa olyan cikkekre keresett rá a neten, amelyek a gyermektelen életről szólnak, és öngyilkosok haldoklásáról, illetve kivégzésekről nézett videókat. Kétszer megnézett egy olyan videót is, amelyen forró autóban hagyott állatok kínhalála látható. Arra is rákeresett, milyen a börtönélet.

Az is kiderült, hogy a férfi két életbiztosítást is nyitott a fia nevére.

A nyomozó szerint amikor Harris felesége, Leanna délután elment fiáért a napközibe, és mondták neki, hogy férje nem vitte be aznap a fiát, az első reakciója az volt, hogy a férje biztosan a kocsiban hagyta a kicsit. Valaki megpróbálta megnyugtatni, hogy ezer más oka is lehet a hiányzásnak, de a nő kitartott. A nőt egyébként nem vádolják semmivel, de a rendőrség szerint közömbösen fogadta gyereke halálhírét, még saját anyja is számon kérte, hogy miért nem sír a tragédia miatt.

A rendőrségnek gyanús volt, hogy Harris nem hívta a segélyhívó számot, de valakivel beszélt, és amikor a rendőr rászólt, hogy tegye le a telefont, akkor elküldte az egyenruhást a fenébe. Az is, hogy amikor őrizetbe vétele után a fogdában találkozhatott a feleségével, akkor csak magáról beszélt: azon sápitozott, hogy hogyan történhetett vele ilyen  és hogy el fogja veszíteni az állását, és hogy bűncselekménnyek fogják őt megvádolni. Feleségének arról beszélt, hogy a gyerek békésen, csukott szemmel és szájjal feküdt, de a rendőrségi fotók a nyomozó szerint ennek éppen az ellenkezőjét bizonyítják.

A csütörtöki bírósági meghallgatáson a rendőrség azzal érvelt, hogy fennáll a szökés veszélye, mivel Harris eleve többféle személyazonosságot használt, a bíró pedig úgy döntött, hogy nem kerülhet óvadék ellenében szabadlábra a férfi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétfő hajnaltól él az Egyesült Királyságba utazók karanténkötelezettsége

Hétfő hajnaltól él az Egyesült Királyságba utazók karanténkötelezettsége

Kiderült, hogy Magyarország is részt vesz a vakcina után járó igazolás tesztelésében

Kiderült, hogy Magyarország is részt vesz a vakcina után járó igazolás tesztelésében

A koronavírus miatt egy évvel csökkent a várható élettartam az Egyesült Államokban

A koronavírus miatt egy évvel csökkent a várható élettartam az Egyesült Államokban