szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tiltakoznak az utcákon felhalmozódó szemét miatt Dzserba tunéziai üdülősziget lakosai, általános sztrájkra készülnek civil szervezetek képviselői, szakszervezetek és szállodatulajdonosok, hogy cselekvésre bírják a kormányt és a hatóságokat.

A kormány helyi képviselőivel folytatott tárgyalásokat követően a keddre tervezett sztrájkot július 24-re halasztották. Pénteken miniszteri delegáció érkezik Tuniszból a szigetre, hogy a hulladék körüli probléma megoldásáról tanácskozzanak.

Miután bezártak egy sokat vitatott szemétlerakót, a sziget utcáin és terein egyre csak halmozódik a szemét, az emberek pedig gazdasági és közegészségügyi problémáktól tartanak. 

A lakosok elutasítják a szemétlerakó újbóli megnyitását. A kormánytól várják a probléma gyors megoldását: azt követelik, hogy a hulladék megsemmisítéséről a kontinensen gondoskodjanak. 

A földközi-tengeri sziget Tunézia egyik legfontosabb turistacélpontja. Az észak-afrikai országban a 2011. januári forradalom óta bizonytalanság uralkodik, egymást követik a politikai válságok, melyeket gazdasági válság kísér.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 151 halott, 5595 új fertőzött

Koronavírus: 151 halott, 5595 új fertőzött

Camel festésű B-csoportos régi Lancia vár új gazdára

Camel festésű B-csoportos régi Lancia vár új gazdára

Havazásveszélyre figyelmeztet az OMSZ, 5 centinél is több hó hullhat az északkeleti megyékben

Havazásveszélyre figyelmeztet az OMSZ, 5 centinél is több hó hullhat az északkeleti megyékben