szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elfogták pénteken a tavaly megbuktatott iszlamista egyiptomi elnök, Mohamed Murszi fiát, akit korábban távollétében egy év szabadságvesztésre ítéltek kábítószer-birtoklás miatt – közölte a MENA egyiptomi hírügynökség.

Abdallah Murszit a korai órákban egy vonaton vették őrizetbe. Biztonsági források szerint a szökésben lévő fiú Felső-Egyiptomba tartott.

Június 2-án a 19 éves egyetemistát egy barátjával együtt egy év szabadságvesztésre és tízezer egyiptomi font, azaz közel 320 ezer forint pénzbírságra ítélték, mert állítólag márciusban egy közúti ellenőrzés során két, hasissal töltött cigarettát találtak az autójukban. A vádlottakat távollétükben ítélték el a fővárostól északra fekvő Kaljúbía tartomány székhelyén, Banhában.

Az elítélt bátyja, Oszáma Murszi határozottan elutasította és koholtaknak minősítette a fivére elleni vádakat, amelyekkel szerinte családja hírnevét akarják bemocskolni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!