szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemkívánatossá váltak az orosz elnöknél az ukrajnai lázadók vezetői a maláj gép lelövése miatt, ezért szeretne megszabadulni tőlük – jelentette kedden az Interfax-Ukrajna hírügynökség az ukrán belügyminisztérium információira hivatkozva. Az orosz határőrök állítólag már nem engedik át a határon a szakadárokat, és azt a parancsot kapták, hogy lőjék le őket, ha mégis megpróbálnának belépni Oroszországba.

Az Interfax-Ukrajnának az ukrán belügyminiszter egyik tanácsadója, Zorian Shkiriak beszélt arról, hogy a Kelet-Ukrajna felett lelőtt maláj gép miatt kiestek a pikszisből az oroszbarát lázadók. Putyin állítólag most már szabadulni akar tőlük, mert kellemetlen bizonyítékaik vannak vele szemben a szakadároknak. Olyannyira szakítani akar velük, hogy a hírek szerint akár le is lövetné őket – tette hozzá a tanácsadó.

Putyin utasítása szerint a Donyeck és Luhanszk megyei szeparatisták vezetői közül elsődleges célpont Igor Girkin-Strelkov, Igor Bezler valamint a Luhanszki Népköztársaság nevű szerveződés vezetője, Valerij Bolotov. Az egyetlen, aki megúszhatja ebből a bandából, az Alekszandr Borodai, egy másik szerveződés, a Donyecki Népköztársaság miniszterelnöke. Ő állítólag politikai tanácsadói posztot kaphat a Kremltől.

Az ukrán belügyi tanácsadó szerint a terv komolyságát mutatja az is, hogy a szakadárokat már nem engedik be Oroszországba. Ha ezt mégis megpróbálják, lelövik őket. Állította, hogy az orosz-ukrán határon több szeparatistával végeztek már az oroszok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újra tízezrek vonultak a belarusz utcákra, 77 tüntetőt vettek őrizetbe

Újra tízezrek vonultak a belarusz utcákra, 77 tüntetőt vettek őrizetbe

Vizsgálatot indított az Amazon, miután több vevő csak egy csomag rizst kapott a PlayStation 5 helyett

Vizsgálatot indított az Amazon, miután több vevő csak egy csomag rizst kapott a PlayStation 5 helyett

Egy csók miatt bojkottálnák a Netflixet Indiában

Egy csók miatt bojkottálnák a Netflixet Indiában