szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kilenc izraeli katona és legalább tizennyolc palesztin halt meg különböző támadásokban hétfőn a Gázai övezetben.

Az izraeli fegyveres erők szerint négy katonájukkal egy gránáttámadás végzett a gázai határ közelében. Öt másik katona tűzharcban halt meg Gázában.

A palesztin hatóságok arról számoltak be, hogy nyolc gyerekkel és két felnőttel végzett egy izraeli légitámadás egy gázai parkban. Az izraeli hadsereg ezzel szemben azt állította, hogy célt tévesztett a Hamász rakétája, az okozta a pusztítást.

A Hszinhua kínai hírügynökség orvosi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy este nyolc palesztin meghalt és tízen megsebesültek a Gázai övezet északi részén légicsapásokban. Az AFP hírügynökség más forrásokból tíz halottról írt.

A palesztin hatóságok szerint Izrael gázai offenzívájának az övezet 1060 lakója esett áldozatul, többségükben civilek. A húsz napja tartó konfliktusban az izraeli hadsereg 52 katonája halt meg, emellett három civil halt meg.

Hétfőn Gázában szórványos harcok voltak az izraeli hadsereg és a Hamász palesztin szervezet fegyveresei között, dacára annak, hogy "korlátozott tűzszünetet" hirdettek. Izrael hétfő reggel közölte, hogy beszüntettek minden harci tevékenységet Gázában, csak akkor használják fegyvereiket, ha megtámadják őket. A Hamász még vasárnap közölte, hogy a muzulmán böjti hónap végének közeledtére tekintettel elfogad egy 24 órás tűzszünetet.

Izraeli médiajelentések azonban arról számoltak be, hogy a Hamász már hétfőn reggel megszegte a tűzszünetet egy rakétatámadással, napközben pedig több összecsapás tört ki.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elfogadta a szenátus Biden 1,9 ezer milliárd dolláros mentőcsomagját

Elfogadta a szenátus Biden 1,9 ezer milliárd dolláros mentőcsomagját

Túlélési praktikák szülőknek a karantén idejére - Fülke podcastunkban Szél Dávid pszichológus

Túlélési praktikák szülőknek a karantén idejére - Fülke podcastunkban Szél Dávid pszichológus

Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?

Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?